Založ si blog

Nová strana v Nemecku – hotová „kontrarevolúcia“

„Alternatíva pre Nemecko“ – to je názov novej politickej strany v najsilnejšej krajine Európskej únie. Založila ju skupina vzdelancov a osobností z rôznych oblastí. Veľmi rýchlo sa zvyšujú jej preferencie medzi voličmi a zdá sa, že v najnovšom nemeckom parlamente nebudú chýbať !

Už aj v rozhodujúcej krajine EÚ začína občanom svitať, čo im hrozí od tzv. „sociálnych inžinierov“ .

Strana, sa bude v septembri uchádzať o priazeň nemeckých voličov. Vznikla v apríli t.r. a už dnes má preferencie, oprávňujúce vstúpiť na pôdu nemeckého parlamentu.

Pri menách 55-tich signatárov programového manifestu nájdete doktorský titul, z toho má 41 titul profesora ! Nie sú tam mená známych umelcov, spevákov, hercov, či zbohatlíkov . Sú tam ale podnikatelia, ako bývalý predseda nemeckého zväzu priemyslu, významní právnici, už penzionovaní vysokí štátni úradníci, ako napríklad generál, policajný dôstojník a sudca. Je tam aj skupina známych publicistov.

Títo ľudia sú zo všetkých oblastí Nemecka a pôvodne patrili k rôznym politickým stranám. Spája ich nechuť k doterajšiemu fungovaniu politického systému a zjavná túžba po slobodnej a priateľskej Európe.

Pozrime sa teda, čo ponúka a o čo sa zasadzuje „Alternatíva pre Nemecko“:

1. Menová politika.

Organizované rozpustenie eurozóny, lebo Nemecko euro nepotrebuje a iným škodí.

Znovuzavedenie národných mien, alebo vytvorenie menších a stabilnejších menových únií.

Znovuzavedenie nemeckej marky nesmie byť tabu.

Zmenu európskych zmlúv tak, aby sa každému štátu umožnilo odstúpiť od eura.

Každý národ musí mať možnosť demokraticky rozhodnúť o mene vo svojom štáte.

Chceme, aby si Nemecko vynútilo právo vystúpiť z eurozóny tak, že svojím vetom zablokuje poskytovanie ďalších podporných úverov v rámci európskeho stabilizačného mechanizmu.

Náklady tzv. záchrannej politiky nesmú niesť daňoví poplatníci. Tými, ktorí majú prospech z tejto politiky, sú banky, hedgeové investičné fondy a veľkí súkromní investori, ktorí predovšetkým musia za ňu niesť zodpovednosť.

Beznádejne zadĺžené štáty musia byť jednorázovo oddĺžené.

V dlhovej kríze musia banky samy znášať svoje straty, alebo majú byť stabilizované na úkor svojich veľkých súkromných veriteľov.

Zakázať nákup odpadkových papierikov Európskou centrálnou bankou. Inflácia nesmie pohlcovať všetky úspory občanov.

2. Európska politika.

Pritakávame Európe suverénnych štátov, so spoločným vnútorným trhom.

Chceme spoločne žiť v priateľstve a dobrom susedstve.

Trváme na neobmedzenom práve národných parlamentov na tvorbu národných rozpočtov.

Odmietame prerozdeľovaciu úniu, ako aj centralizovaný európsky štát.

Zákonodárne kompetencie presunieme späť na národné parlamenty.

Chceme takú reformu Európskej únie, ktorá odbúra bruselskú byrokraciu a prispeje k transparentnosti a priblíženiu politiky občanom, lebo Európsky parlament pri kontrole Bruselu zlyhal.

Podporujeme postoje Davida Camerona k Európskej únii, podľa ktorých sa musí stať flexibilnejšou, na základe väčšej súťaživosti a zodpovednosti jednotlivých štátov.

3. Právny štát a demokracia.

Požadujeme, aby bol bezvýhradne rešpektovaný právny štát.

Štátne orgány nesmú samy, v jednotlivých prípadoch ignorovať zákony a zmluvy. Naopak, musia ich dodržiavať, čo do litery, aj čo do ich ducha.

Konania každej nemeckej vlády, sú obmedzené medzinárodným právom, ústavou a európskymi zmluvami. Tieto právne dokumenty majú pre našu spoločnosť zásadný význam a treba ich striktne dodržiavať.

Požadujeme posilnenie demokracie a demokratických občianskych práv. Chceme zaviesť ľudové hlasovania a ľudové iniciatívy podľa švajčiarskeho vzoru. To platí hlavne pre prípad postúpenia dôležitých právomocí Európskej únii.

Politické strany majú v rámci politického systému pôsobiť, ale nie ho ovládať.

Požadujeme viac priamej demokracie aj vo vnútri strán. Vôľu politických strán má určovať ľud, nie naopak.

Poslanci Spolkového snemu musia venovať celé pracovné úsilie práci v parlamente. Platené vedľajšie činnosti nesmú spôsobovať ujmu poslaneckému mandátu.

Chceme, aby vo verejnej diskusii otvorene zaznievali aj nekonvenčné názory, pokiaľ nie sú v rozpore s ústavnými hodnotami.

4. Štátne financie a dane.

Požadujeme, aby sa dbalo na dlhovú brzdu a aby sa znižovalo dlhové zaťaženie. Aj Nemecko má väčší štátny dlh, ako je zdravé.

Vo finančnom plánovaní sa konečne musí brať ohľad na riziká ručenia za záväzky plynúce z európskej záchrannej politiky. V súčasnej dobe sa občanom vedome hádže piesok do očí.

Požadujeme drastické zjednodušenie daňových zákonov, opreté o progresívno pôsobiaci daňový model Paula Kirchofa. Občan musí rozumieť tomu, prečo platí dane a prečo v takej výške.

5. Dôchodkové poistenie a rodina.

Eurokríza ohrozuje, predlžovaním a minimálnymi úrokmi, všetky formy zaistenia na starobu. Dlhy z eurokrízy nesmú viesť k tomu, aby sa dôchodky riadili iba stavom štátnej pokladne.

Požadujeme, aby sa pri výpočte dôchodku brali viac v úvahu deti.

Nemecko má príliš málo detí. Dôchodkové a zdravotné poistenie preto stojí na hlinených nohách. Nemecko musí byť prívetivejšie k deťom a k rodine.

Zastávame sa ochrany rodiny, ako zárodočnej bunky spoločnosti. Solidárna podpora rodín je investíciou do našej spoločnej budúcnosti a podstatnou súčasťou medzigeneračnej dohody.

6. Výchova a vzdelávanie.

Požadujeme jednotné spolkové štandardy vzdelania, založené na tých najlepších systémoch v Nemecku.

Požadujeme podporu vzdelávania, v ktorom kľúčovú rolu hrá rodina. Škôlky a školy pritom musia fungovať ako zmysluplný doplnok. Nič nie je pre našu budúcnosť dôležitejšie, ako výchova a vzdelanie našich detí.

Za výchovu a vzdelanie svojich detí sú v prvom rade zodpovední rodičia. Štát im musí pomáhať pri plnení tejto úlohy. Možnosti vzdelávania malých detí majú byť prístupné, nezávisle na rodinných pomeroch.

Chceme vysoko kvalitný vysokoškolský systém, ktorý by študentom poskytol primerané možnosti starostlivosti a podpory. Je tiež potrebné umožniť návrat k osvedčeným formám štátnych skúšok a udeľovania diplomov.

7. Energetická politika.

Požadujeme stabilnú koncepciu energetickej politiky, zameranej na finančne únosnú energiu. Je neprijateľné, aby za bezhlavú a nekoncepčnú politiku spolkovej vlády, museli pykať ľudia drasticky stúpajúcimi cenami.

Požadujeme zmenu zákona o energii z obnoviteľných zdrojov. Je asociálne financovať dotácie na slnečnú a veternú energiu prostredníctvom cien za elektrinu. Chceme, aby sa dotácie na energiu z obnoviteľných zdrojov, financovali z daňových príjmov štátu. Musí byť zrejmé, ako silno je ten-ktorý druh energie dotovaný.

8. Integračná politika.

Potrebujeme novelizáciu imigračnej legislatívy, podľa kanadského vzoru. Nemecko potrebuje kvalifikovaných prisťahovalcov, ochotných sa integrovať. Je bezpodmienečne nutné zastaviť neusporiadaný vpád prisťahovalcov do našich sociálnych systémov.

Osoby, ktoré sú skutočne politicky prenasledované, musia nájsť v Nemecku azyl. K ľudsky dôstojnému zaobchádzaniu tiež patrí, aby tu žiadatelia o azyl mohli pracovať.

Zdroj : Jiří Hejlek, ČR, Proti proudu (upravené a preložené)

Nová strana na Slovensku – hotová „kontrarevolúcia“ !

13.08.2013

Už aj v jednej zo slabších krajín EÚ, akým Slovensko je, začína občanom svitať, čo im hrozí od tzv. „sociálnych inžinierov“, etablovaných v súčasných parlamentných stranách na Slovensku. Nová strana „PRIAMA DEMOKRACIA“, sa bude v roku 2016 uchádzať o priazeň slovenských voličov. Zatiaľ nemá žiadne preferencie, lebo agentúry ju [...]

Nepodmienený základný príjem, versus Odvodový bonus.

12.08.2013

….alebo, „Sulík, versus Karácsony“ Strana SaS má vo svojom programe zavedenie odvodového bonusu (OB). Richard Sulík, 12.02.2007 dal blog na tému odvodového bonusu. Z pohľadu dnešného stavu sociálneho a ekonomického systému, tento prvok považujem za pokrokový, sociálne spravodlivejší, ako je terajší systém. Som ale zástancom oveľa dôslednejšieho [...]

Minimálna mzda – znovu omieľaná téma !

12.08.2013

Prečo by mala vláda regulovať minimálnu mzdu ? Vláda pravidelne navrhuje zvýšenie minimálnej mzdy, čo sa žiaľ aj pravidelne realizuje. Nenahovárajme si, že motívom pre ňu je zvyšovanie miezd zamestnancov. Prvoradým je potreba zvýšiť odvody do poistných fondov, ktoré sú predsa vláde bližšie, ako peniaze v peňaženkách zamestnancov. Ide predsa o špecifickú formu [...]

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

Viktor Orbán

Gyöngyösi: Orbán je nepriateľ národa, premenil Maďarsko na diktatúru. Budapešť by nemala zabudnúť na sovietske tanky

26.04.2024 10:40

Myslím, že sme sa v Maďarsku vrátili do boľševických časov, tvrdí predseda strany Jobbik.

Karácsony Gabriel

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 23501x
Priemerná čítanosť článkov: 3917x

Autor blogu

Kategórie

Archív