Založ si blog

Minimálna mzda – znovu omieľaná téma !

Prečo by mala vláda regulovať minimálnu mzdu ?

    Vláda pravidelne navrhuje zvýšenie minimálnej mzdy, čo sa žiaľ aj pravidelne realizuje.

Nenahovárajme si, že motívom pre ňu je zvyšovanie miezd zamestnancov. Prvoradým je potreba zvýšiť odvody do poistných fondov, ktoré sú predsa vláde bližšie, ako peniaze v peňaženkách zamestnancov. Ide predsa o špecifickú formu zdaňovania príjmov občanov a takto nahromadené prostriedky sú vládou manipulovateľné. Stačí ovládať parlamentnú väčšinu a všetko je možné !

    Nie však toto je podstatou môjho príspevku. Bez ohľadu na výšku zákonom stanovenej minimálnej mzdy, spochybňujem samú podstatu existencie minimálnej mzdy. Považujem ju za prvok deformujúci prirodzené ekonomické prostredie, prvok vedúci k snahe klamať a podvádzať. Je to prvok smerujúci k zavádzaniu rovnostárstva a tým nespravodlivosti v oblasti zamestnanosti.

    Mojím riešením je realizácia zásadných daňových a sociálnych reforiem, vedúcich aj k zavedeniu „nepodmieneného základného príjmu“ pre každého občana tohto štátu. Je to niečo ako základná sociálna dávka štátu každému občanovi, aby mohol prežiť, o ktorú by nemusel žiadať, ani zdôvodňovať, že ju potrebuje.
 
 Potom už nebudeme potrebovať ani pojem „minimálnej mzdy“. Mzda za prácu bude výlučne stanovená dohodou medzi zamestnancom a zamestnávateľom.

    Človek sa bude slobodnejšie rozhodovať komu a za čo poskytne svoj pracovný potenciál a či ho vôbec poskytne…!

Nová strana na Slovensku – hotová „kontrarevolúcia“ !

13.08.2013

Už aj v jednej zo slabších krajín EÚ, akým Slovensko je, začína občanom svitať, čo im hrozí od tzv. „sociálnych inžinierov“, etablovaných v súčasných parlamentných stranách na Slovensku. Nová strana „PRIAMA DEMOKRACIA“, sa bude v roku 2016 uchádzať o priazeň slovenských voličov. Zatiaľ nemá žiadne preferencie, lebo agentúry ju [...]

Nepodmienený základný príjem, versus Odvodový bonus.

12.08.2013

….alebo, „Sulík, versus Karácsony“ Strana SaS má vo svojom programe zavedenie odvodového bonusu (OB). Richard Sulík, 12.02.2007 dal blog na tému odvodového bonusu. Z pohľadu dnešného stavu sociálneho a ekonomického systému, tento prvok považujem za pokrokový, sociálne spravodlivejší, ako je terajší systém. Som ale zástancom oveľa dôslednejšieho [...]

Nepodmienený základný príjem – niet sa čoho obávať !

12.08.2013

Aj na Slovensku sa už formujú politické sily, napríklad strana PRIAMA DEMOKRACIA, ktoré majú vo svojich programoch, okrem zavedenia priamej demokracie „švajčiarskeho typu“, aj zavedenie nepodmieneného základného príjmu pre občanov Slovenska. Vo Švajčiarsku teraz vrcholí ľudová iniciatíva pre zavedenie nepodmieneného základného príjmu občanom [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Karácsony Gabriel

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 23509x
Priemerná čítanosť článkov: 3918x

Autor blogu

Kategórie

Archív