Nová strana na Slovensku – hotová „kontrarevolúcia“ !

13. augusta 2013, Karácsony Gabriel, Nezaradené

    Už aj v jednej zo slabších krajín EÚ, akým Slovensko je, začína občanom svitať, čo im hrozí od tzv. „sociálnych inžinierov“, etablovaných v súčasných parlamentných stranách na Slovensku.

Nová strana „PRIAMA DEMOKRACIA“, sa bude v roku 2016 uchádzať o priazeň slovenských voličov. Zatiaľ nemá žiadne preferencie, lebo agentúry ju neponúkajú v prieskumoch. Ale bude sa uchádzať o takú priazeň voličov, ktorá ich bude oprávňovať vstúpiť na pôdu slovenského parlamentu. Jej ambíciou je, získať takú silu a podporu, aby mohla odstrániť výhradnú moc politických strán v spravovaní štátu a spoločnosti.

    Mená zakladajúcich členov strany a tvorcovia jej programového manifestu, nie sú všeobecne známe osobnosti, ale sú to vzdelaní a rozhľadení ľudia z rôznych oblastí spoločnosti, s rôznym stupňom vzdelania a rôznych vekových kategórií. Sú to ľudia, ktorí citlivo vnímajú negatíva súčasného sociálno-ekonomického systému, vedia ich pomenovať a analyzovať a vedia tiež formulovať východiská, smerujúce k spravodlivej občianskej spoločnosti. Nestoja o členstvo verejne známych politikov, umelcov, celebrít a štedrých sponzorov, ktorí sú väčšinou servilní voči súčasnému systému.

Títo ľudia sú zo všetkých oblastí Slovenska. Spája ich nechuť k doterajšiemu fungovaniu politického systému a zjavná túžba po slobodnom a spravodlivom Slovensku a po priateľskej Európe.

Pozrime sa teda, čo ponúka a o čo sa zasadzuje „PRIAMA DEMOKRACIA“ :

A. Zasadzuje sa o nastolenie právneho štátu a demokracie.

Toto je základný a záväzný program.

– Presadzuje posilnenie priamej demokracie a demokratických občianskych práv. Chce zaviesť ľudové hlasovania a ľudové iniciatívy podľa švajčiarskeho vzoru. Predovšetkým bude riešiť spravodlivé zákony o referendách a o voľbách.

– Trvá na tom, aby bol bezvýhradne rešpektovaný právny štát.

– Štátne orgány nesmú samy, v jednotlivých prípadoch ignorovať zákony a zmluvy. Naopak, musia ich dodržiavať, čo do litery, aj čo do ich ducha.

– Konania každej slovenskej vlády, sú obmedzené medzinárodným právom, ústavou a európskymi zmluvami. Tieto právne dokumenty majú pre našu spoločnosť zásadný význam a treba ich striktne dodržiavať.

– Politické strany majú v rámci politického systému pôsobiť, ale nie ho ovládať.

– Presadzuje priamu demokraciu aj vo vnútri strany. Vôľu politických strán má určovať ľud, nie naopak.

– Poslanci Národnej rady SR musia venovať celé pracovné úsilie práci v parlamente. Platené vedľajšie činnosti nesmú spôsobovať újmu poslaneckému mandátu.

– Štátni úradníci musia niesť riziká za svoje rozhodnutia a byť za ne trestno-právne zodpovední.

– Je za to, aby vo verejnej diskusii otvorene zaznievali aj nekonvenčné názory, pokiaľ nie sú v rozpore s ústavnými hodnotami.

B. Ponúka občanom námety pre ich slobodné rozhodnutia :

Je to otvorený súbor námetov, ktoré bude občanom ponúkať podľa princípu, že každá myšlienka si sama musí nájsť svoju väčšinu, aby mohla byť realizovateľná.

1. Menová politika.

– Organizované rozpustenie euorozóny, lebo Slovensku škodí tým, že obmedzuje suverenitu rozhodovania o vnútorných sociálno-ekonomických otázkach štátu.

– Znovuzavedenie slovenskej meny, alebo vytvorenie paralelnej slovenskej meny pre pokrytie deficitu peňazí pre zabezpečenie platenej práce pre všetkých občanov Slovenska.

– Znovuzavedenie slovenskej koruny, nesmie byť tabu.

– Zmenu európskych zmlúv tak, aby sa každému štátu umožnilo odstúpiť od eura.

– Občania Slovenska musia mať možnosť demokraticky rozhodnúť o mene vo svojom štáte.

– Chce, aby si Slovensko vynútilo právo vystúpiť z eurozóny tak, že svojím vetom zablokuje poskytovanie ďalších podporných úverov v rámci európskeho stabilizačného mechanizmu.

– Náklady tzv. záchrannej politiky nesmú niesť daňoví poplatníci. Tými, ktorí majú prospech z tejto politiky, sú banky, hedgeové investičné fondy a veľkí súkromní investori, ktorí predovšetkým musia za ňu niesť zodpovednosť.

– Beznádejne zadĺžené štáty musia byť jednorázovo oddĺžené.

– V dlhovej kríze musia banky samy znášať svoje straty, alebo majú byť stabilizované na úkor svojich veľkých súkromných veriteľov.

– Zlou finančnou a bankovou politikou spôsobovaná inflácia, nesmie pohlcovať všetky úspory občanov.

2. Európska politika.

– Chce Európu suverénnych štátov, so spoločným vnútorným trhom a voľným pohybom ľudí.

– Chce spoločne žiť v priateľstve a dobrom susedstve.

– Trvá na neobmedzenom práve národných parlamentov na tvorbu národných rozpočtov.

– Odmieta prerozdeľovaciu úniu, ako aj centralizovaný európsky štát.

– Zákonodárne kompetencie presunú späť na národné parlamenty.

– Chce takú reformu Európskej únie, ktorá odbúra bruselskú byrokraciu a prispeje k transparentnosti a priblíženiu politiky občanom, lebo Európsky parlament pri kontrole Bruselu zlyhal.

3. Štátne financie a dane.

– Trvá na dodržiavaní dlhovej brzdy a aby sa znižovalo dlhové zaťaženie. Aj Slovensko má väčší štátny dlh, ako je zdravé.

– Vo finančnom plánovaní sa konečne musí brať ohľad na riziká ručenia za záväzky plynúce z európskej záchrannej politiky. V súčasnej dobe sa občanom vedome hádže piesok do očí.

– Požaduje drastické zjednodušenie daňových zákonov, a to na zavedením systému jedinej dane – dane za spotrebu. Občan musí rozumieť tomu, prečo sa platia dane, prečo v takej výške a musí mať možnosť rozhodovať o ich tvorbe a užití.

4. Dôchodkové poistenie a rodina.

– Eurokríza a spoločná európska mena, predlžovaním dôchodkového veku a minimálnymi úrokmi, ohrozuje všetky formy zaistenia na starobu. Dlhy z eurokrízy nesmú viesť k tomu, aby sa dôchodky riadili iba stavom štátnej pokladne.

– Požaduje zavedenie nepodmieneného základného príjmu pre každého občana a tým zrušenie všetkých druhov dôchodkov a podpôr.

– Dôchodkové a zdravotné poistenie stojí na hlinených nohách, lebo je bytostne viazané na neustály rast demografického vývoja. Tento negatívny efekt treba odstrániť poskytovaním nepodmieneného základného príjmu.

– Zrušiť všetky povinné sociálne a zdravotné poistenia, ako dôsledok zavedenia nepodmieneného základného príjmu a povinnej štátnej zdravotnej starostlivosti o občanov.

– Je za ochranu rodiny, ako zárodočnej bunky spoločnosti. Ochrana rodín je investíciou do našej spoločnej budúcnosti a podstatnou súčasťou všestranného rozvoja spoločnosti.

5. Výchova a vzdelávanie.

– Podporuje jednotné celoštátne štandardy vzdelania, založené na tých najlepších školských tradíciách Slovenska.

– Podporuje vzdelávanie, v ktorom kľúčovú rolu hrá rodina. Škôlky a školy pritom musia fungovať ako zmysluplný doplnok. Nič nie je pre našu budúcnosť dôležitejšie, ako výchova a vzdelanie našich detí.

– Za výchovu a vzdelanie svojich detí sú v prvom rade zodpovední rodičia. Štát im musí pomáhať pri plnení tejto úlohy. Možnosti vzdelávania malých detí majú byť prístupné, nezávisle na rodinných pomeroch.

– Chce vysoko kvalitný vysokoškolský systém, ktorý by študentom poskytol primerané možnosti, starostlivosť a podporu. Je tiež potrebné umožniť návrat k osvedčeným formám štátnych skúšok a udeľovania diplomov. Doslova inflačné rozširovanie vysokoškolských inštitúcií, vrátane udeľovania titulov, ide na úkor celkovej kvality vzdelávania.

6. Energetická politika.

– Požaduje stabilnú koncepciu energetickej politiky, zameranú na finančne únosnú energiu. Je neprijateľné, aby za bezhlavú a nekoncepčnú politiku vlády, museli pykať ľudia drasticky stúpajúcimi cenami.

– Požaduje zmenu zákona o energii z obnoviteľných zdrojov. Je asociálne financovať dotácie na slnečnú a veternú energiu prostredníctvom cien za elektrinu. Chce, aby sa dotácie na energiu z obnoviteľných zdrojov, financovali z daňových príjmov štátu. Musí byť zrejmé, ako silno je ten-ktorý druh energie dotovaný.

– Chce, aby sa už vybudovaná energetická základňa a jej potenciál naplno využil a nepodliehal politickým rozhodnutiam, diktovaným zo zahraničia.

– V súvislosti s rozhodujúcimi základnými zdrojmi na výrobu elektriny a tepla, treba zhodnotiť potenciál vlastných palivových zdrojov skôr, ako by sa malo rozhodnúť o ich prípadnej likvidácii.

– Základné prostriedky na výrobu a dodávku energií pre občanov majú byť celospoločenským vlastníctvom a prevádzkovať by sa mali ako neziskové organizácie.

7. Potravinová sebestačnosť.

– Slovensko je krajina so všetkými atribútmi pre možnosť zabezpečenia vlastnej potravinovej sebestačnosti, aj s potenciálom vývozu vyrobených prebytkov.

– Požaduje ochranu nášho pôdneho, lesného a vodného fondu tak, aby sa tieto prostriedky nedostali do rúk zahraničným fyzickým, či právnickým osobám.

– Nepripustiť privatizáciu zdrojov pitnej a minerálnych vôd, ktoré musia byť celospoločenským vlastníctvom.

– Ochrániť domácich výrobcov potravín pred nekalou konkurenciou zo zahraničia.

8. Ekonomická demokracia.

– Je proti povyšovaniu kapitalistického spôsobu podnikania na kapitalistický spoločenský systém.

– Je za umožnenie aj iných foriem podnikania, ako je družstevníctvo, zamestnanecké spoločnosti, štátne a obecné podniky a to, na rovnoprávnych princípoch s kapitalistickými formami podnikania.

– Je za rovnoprávny prístup k peniazom pre každého, kto to potrebuje, na princípoch bezúročných štátnych úverov a pôžičiek, ako fyzickým osobám, tak aj právnickým.

– Štátne a obecné podniky, ktoré sú zriaďované a prevádzkované z verejných prostriedkov, musia fungovať, ako neziskové organizácie.